Billerud Korsnäs i Grums

Protan Entreprenad Solsta Tak har varit en del av ett unikt projekt där en lösning med 35 000 m² Protan Vakuumtak har installerats!

Produktionsanläggning
Exponerat tak, Protan Vakuumtaklösning
Grums
Protan 1,8 Extreme
35 000 kvm
Billerud Korsnäs

BillerudKorsnäs tillsammans med bland annat NCC och Protan Solsta Tak ansvarar för projektet, Next Generation i Grums, som är byggnationen av världens modernaste produktionsanläggning för vätskekartong, förpackningskartong, food service board och vit kraftlinjer. När den är färdiginstallerad kommer KM7 att vara en av de största maskinerna av sitt slag i världen: ca 350 meter lång och åtta meter bred och väga 17 000 ton. Billerud Korsnäs investerar 5,7 miljarder i Gruvöns produktionsanläggning i Värmland. Och skaffar en kartongmaskin som kan producera över en halv miljon ton om året. 

Protan Entreprenad Solsta Tak:
- Förutsättningarna i anbudet var Foamglas samt tre lager papp, standard för denna typ av byggnader med extremt högt värme/ångtryck under ifrån. Vi på Solsta tänkte direkt att detta borde ju gå att ändra till vårt Vakuumsystem samt samtidigt erbjuda dom vår bästa duk, 1,8 mm Extreme, som dessutom var långt billigare än Foamglaset. Efter att först ha visat NCC byggnader med liknande system (tre badhus med vakuum i Värmland) samt förklarat fördelarna så blev det tumme upp från NCC! Vi gav dom ett kalkylpris samt satte oss ned med Billerud och så var köpet i hamn. Projektet har visat sig ge väldigt positiv feedback från både NCC samt Billerud som är väldigt nöjda med hur vi på Solsta sköter och agerar under hela processen.